TURKUSEURA – ÅBOSAMFUNDET RY

Turkuseura-Åbosamfundet ry on kansalaisjärjestö, joka vaalii Turun historiaa, murretta ja turkulaisuutta ja on vahvasti mukana Turun kaupungin tulevaisuuden tekemisessä. Vuonna 1957 perustettu yhdistys on kaksikielinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton.

TURKUSEURA – ÅBOSAMFUNDET RY

Turkuseuran Turku-tuotteita myyvä Föripuoti (Vanha Suurtori 3) on avoinna lokakuussa ma klo 11-17, ti-pe klo 12-18 ja la klo 11-16. Tervetuloa!

Voit asioida myös verkkokaupassamme!

TURKUSEURASTA SANOTTUA

Turkuseura on hyvä yhteisö. Se on pienen ja paikallisen puolella oleva vastarintaliike maailmassa, joka kovenee ja yhdenmukaistuu koko ajan. Suomen Turku -lehteä kannattaa lukea. Se on kuin syksyinen maakellari sadonkorjuun jälkeen.

Jag kom med i Åbosamfundet via tidningen Åbo vår stad, där jag i ett år skött det svenska materialet. Jag har insett att föreningen har en bred verksamhet och många entusiastiska medlemmar. Den ordnar föreläsningar och vandringar, ger ut böcker, kommenterar stadsplaneringen…Och den är öppen för både gamla och nya Åbobor.

Turkuseura on armoitettu piristyksen ja sivistyksen yhdistäjä, joka elää ketterästi ajassa. Kun korona hiljensi kaupungin, toivat Facebookin murretapahtumat torikaffetunnelman turkulaisiin koteihin. Tämän päivän matkailijat haluavat nähdä, tehdä ja kokea aitoa paikallista elämää. Turku on rikas matkailukaupunki siksikin, että täällä on niin vahva, omintakeinen ja elävä paikalliskulttuuri. Iso kiitos siitä kuuluu Turkuseuralle!

Turkuseuran jäsenyys on identiteettikysymys. Turkulaisuus on jotakin aivan erityistä Suomessa ja maailmalla. Turkulaiset tuntevat varsinkin Turun ulkopuolella suurta yhteenkuuluvuutta ja siksi kaikkien Turun poikien ja Turun flikkojen olisi liityttävä Turkuseuraan!

Turkuseura tekee tärkeää työtä Turun ja turkulaisuuden sanansaattajana – ja pikkasen omalaatuisesta murteestahan meidät tunnetaan. Kaupunkimme on pieni, mutta ei vaatimaton, joten koen suorastaan turkulaisvelvollisuutena olla mukana hienon ja historiallisen seuran toiminnassa. Turkuseurassa on turkulaisen parasta seuraa! Kysy vaik kenelt.

TUTUSTU SUOMEN TURKU -LEHTEEN

Suomen Turku – Åbo vår stad on turkulaisuuden pää-äänenkannattaja. Lehdessä kerrotaan Turun historiasta ja nykypäivästä kiinnostavien ihmisten ja ilmiöiden kautta. Turkuseuran jäsenyyteen sisältyy neljä lehteä vuodessa. Vuosikerran voi tilata myös erikseen ja lehteä myydään irtonumeroina esimerkiksi Turkuseuran Föripuodissa, Turun Kansallisessa Kirjakaupassa ja Wanha Turku -kaupassa.

TAPAHTUMIA

TURKUSEURA SOSIAALISESSA MEDIASSA