YHDISTYS

Turkuseura–Åbosamfundet ry:n tarina alkoi vuonna 1957. Perustamiskokous järjestettiin Turun konserttitalolla 24. lokakuuta. Paikalla oli noin 500 henkilöä, mukana muun muassa Turkuseuran kunniajäseneksi myöhemmin nimitetty tohtori ja presidentti Mauno Koivisto.

Yksi tärkeimmistä syistä Turkuseuran perustamiseksi oli huoli kaupungin vanhan rakennuskannan tuhoutumisesta ja katukuvan nopeasta muuttumisesta. Vähintään yhtä tärkeää oli vaalia turkulaisuutta – tuolloin pelättiin, että Turkuun ja varsinkin Turun ulkopuolelle oli syntymässä ryhmä, jonka päätarkoituksena oli mollata turkulaisuutta.

Nykyään Turkuseura tunnetaan mielenkiintoisista Turku-teemaisista tapahtumista, tuotteista, julkaisuista ja aloitteellisesta vaikuttamistyöstä. Yhdistys pyrkii toiminnallaan vahvistamaan turkulaisten yhteisöllisyyttä sekä kaikkien alueen toimijoiden ja kaupungin elinvoimaa. Teemme töitä arvoillamme, joita ovat yhteisöllisyys, paikallisuus, ilo, rohkeus ja avoimuus.

Turkuseura on jokaisen turkulaisen ja Turun ystävän yhdistys, turkulaisuuden koti. Sijaitsemme Turun sydämessa, Vanhalla Suurtorilla.