Turkuseuran suositut kävelykierrokset starttaavat 17.6. ja 1.7.

Turkulaiset saavat jälleen nauttia Turkuseuran järjestämistä kävelyistä eli turkulaisittain paseruista. Tapahtumat pystytään järjestämään parantuneen koronatilanteen takia. 

Linnanniemi valikoitui kävelyteemaksi ajankohtaisuutensa vuoksi. Viime syksynä päättyi aluetta koskeva kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu, jossa etsittiin ehdotuksia Linnanniemen kehittämiseen. 1. heinäkuuta järjestettävällä kierroksella kuullaan alueen tulevaisuuden suunnitelmista ja historiasta.  

– Kävely päättyy terminaalialueelle, jossa sukelletaan laivamatkustamisen historiaan.Kierroksella oppii varmasti uutta. Harva turkulainen esimerkiksi tietää, että Linnanniemestä on kulkenut silta Ruissaloon, kertoo kierroksen opas Anja Pietikäinen.  

Turkulaisen työläiskodin lapseksi vuonna 1923 syntyneen presidentti Mauno Koiviston nuoruusvuodet tulevat puolestaan tutuiksi Meijä Manu -kävelyllä 17. kesäkuuta. Koivisto työskenteli monenlaisissa tehtävissä Turussa ennen kuin lähti mukaan valtakunnan politiikkaan.  

Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus ostaa itselleen kesän hittituote: Manu-t-paita. Turkuseura lanseerasi viime vuoden lopulla Manu-tuotesarjan, jolla halutaan kunnioittaa edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa ja nostaa hänet esille nimenomaan turkulaisena. Sarja sisältää muun muassa mukeja ja kangaskasseja – ja nyt myös paidan ja lakuja, yhtä presidentin lempiherkuista. 

Syksyllä agendalla Nummenmäki ja Vanha Suurtori

2. syyskuuta järjestettävällä Nummenmäki-Kuuvuori -kävelyllä kuullaan puolestaan alueesta, jossa elettiin 1900-luvun alussa kovinkin levottomasti. Osallistujat pääsevät myös vierailemaan erään kuuvuorelaisen pihapiirissä.  

Lisäksi syksyllä toteutetaan lapsiperheille suunnattu kävely, jolla kuullaan Vanhan Suurtorin historiasta ja tutustutaan alueen rakennuksiin.  

Puolitoistatuntisten kierrosten kaikki oppaat ovat Turun matkailuoppaiden jäseniä. 

Tarkat tapahtumatiedot Turkuseuran verkkosivuilla turkuseura.fi/tapahtumat/ 

Liput kävelyille ostetaan Turkuseuran Föripuodin verkkokaupan kautta turkuseura.fi/foripuoti/  

Jokaisella kävelyllä on kaksi opasta. Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään niin, että kussakin opastusporukassa on 25 henkilöä. Yhteensä paikkoja on myynnissä 50 per kävely.

*

Kuvassa uudet Manu-paidat päällä Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen ja asiakaspalvelukoordinaattori Essi Rouhiainen. Kuva: Nejla Šehić

Manu-kuvan lähde on tuntematon.

Lisätiedot ja haastikset:

Kati Leskinen
toiminnanjohtaja
Turkuseura – Åbosamfundet ry
040 5283 073
kati.leskinen@turkuseura.fi